ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ' ΑΘΗΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κεντρική σελίδα Ανακοινώσεις Επικοινωνία Αναζήτηση

 Ποιοι είμαστε
    

Επάνω


Το Προφίλ μας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Περιστερίου, λειτουργεί με πρωτοβουλία και ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός του σκοπός είναι η παροχή συμβουλευτικής στήριξης και πληροφόρησης στον όποιο ενδιαφερόμενο σε θέματα σταδιοδρομίας. Ανήκει στη Γ' Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και έχει σαν περιοχή ευθύνης τον δήμο Περιστερίου.
Στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

--> επιστροφή

 

Οι Υπηρεσίες μας

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. απευθύνεται σε:

 • Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. , ΕΠΑ.Σ. που θέλουν στήριξη και πληροφόρηση για τη λήψη των εκπαιδευτικών τους αποφάσεων,
 • Νέους και νέες έως 25 ετών που κάποια στιγμή σταμάτησαν, ή έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και ενδιαφέρονται να βρουν τρόπους είτε να τις συνεχίσουν, είτε να προσεγγίσουν την αγορά εργασίας, είτε να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης- επανακατάρτισης,
 • Γονείς / κηδεμόνες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον του παιδιού τους,
 • Εκπαιδευτικούς που αναζητούν δόκιμους τρόπους υποστήριξης του έργου τους και της ενεργής εμπλοκής τους σε θέματα που αφορούν δραστηριότητες και εφαρμογές στο πλαίσιο του θεσμού Συμβουλευτικής- Επαγγελματικού Προσανατολισμού,
 • Υπηρεσίες του ευρύτερου χώρου της Εκπαίδευσης- Απασχόλησης- Πρόνοιας που θεωρούν ότι μπορεί να επιτευχθεί συνεργασία με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση σχετικών με τη σταδιοδρομία αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού σας,

Παρέχει:

 • Συμβουλευτική στήριξη στους νέους και στην οικογένειά τους για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.
 • Πληροφόρηση σχετικά με τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
 • Συμβουλευτική στήριξη και πληροφόρηση για ΑΜΕΑ
 • Επιστημονική και συμβουλευτική στήριξη των καθηγητών που εφαρμόζουν τον Επαγγελματικό Προσανατολισμού στα σχολεία (ΣΕΠ), τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιούνται στα σχολεία.

Διοργανώνει:

 • Ενημερωτικές συναντήσεις για μαθητές και γονείς
 • Επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους καθηγητές που εφαρμόζουν το ΣΕΠ στα σχολεία
 • Σεμινάρια συμβουλευτικής για γονείς και εκπαιδευτικούς

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail καθώς και να ορίζουν συναντήσεις με τα στελέχη του ΚΕ.ΣΥ.Π.
--> επιστροφή
 

Η Οργάνωση του ΚΕ.ΣΥ.Π.

Υπεύθυνοι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

Μανουσάκης Ιωάννης - εκπαιδευτικός, MSc Ψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο 2008-2011), υποψήφιος PhD Κοινωνιολογίας (Πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου 2012-....). Για περισσότερες πληροφορίες του βιογραφικού μου σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού της Συμβουλευτικής και Επαγγ. Προσανατολισμού, στην ιστοσελίδα που διατηρούσα τότε ως υπεύθυνος Γραφείου ΣΕΠ 2000-2011ή ΓραΣΕΠ στο 2ο Ενιαίο (τότε) Λυκείο Χαϊδαρίου.

 • Μπιλανάκη Ελευθερία - Eκπαιδευτικός ΠΕ02 (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Ψυχολόγος (Πανεπιστήμιο Κρήτης), MSc Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στην Εκπαιδευτική Πράξη (ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Αθήνα), με Ειδίκευση στη Συμβουλευτική και Προσανατολισμό (ΑΣΠΑΙΤΕ)
 • Μερικές από τις δημοσιεύσεις της κ. Μπιλανάκη Ελευθερίας σε Επιστημονικά Περιοδικά που αφορούν στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό: "Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα"( ΑΣΠΑΙΤΕ, 11-12/12/2009).
 • Εργασίες της κ. Μπιλανάκη Ελευθερίας δημοσιευμένες σε Πρακτικά Συνεδρίων: "Περιπτώσεις προβληματικής συμπεριφοράς στο σχολείο και τρόποι αντιμετώπισης". (Παιδ. Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης- Πανεπιστήμιο Αθηνών, 26-29/4/2007).
 • "Πρόληψη σχολικής υποεπίδοσης στη σχολική μονάδα - ο ρόλος της συμβουλευτικής (Διεθνές Συνέδριο: "Έρευνα, Εκπαιδευτική Πολιτική και Πράξη στην Ειδική Αγωγή" Παν. Αιγαίου και Ε.Κ.Δ.Δ, 10-10-2010)

  "Σύνδεση Γενικής και Ειδικής Αγωγής, μελέτη περίπτωσης: πρόγραμμα αγωγής υγείας σε ΓΕΛ"(Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής 15-18/4/2010, ΕΚΠΑ)

  "Η διάχυση της μεθοδολογίας ΣΕΠ: Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΕΛΕΣΥΠ, Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ, 8/12/2012 Παν. Πειραιώς)

 • Άρθρα της κ. Μπιλανάκη Ελευθερίας μπορείτε να αναζητήσετε σε εφημερίδες και περιοδικά π.χ. "Σύγχρονη Ψυχολογία" κλπ
 • Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στην Προσωπική Ιστοσελίδα της καθώς και στην Ηλεκτρονική Τάξη-Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός  --> επιστροφή

   

  Ο Ιστοτόπος μας

  Ο συγκεκριμένος ιστοτόπος λειτουργεί από το έτος 2010 με στόχο να καλύψει τις ανάγκες για άμεση ενημέρωση τόσο των νέων που ζητούν συμβουλευτική στήριξη στον επαγγελματικό προσανατολισμό όσο και των εκπαιδευτικών ΣΕΠ.
  Κατασκευάσθηκε  και οργανώθηκε από την Φιλιοπούλου Ειρήνη - εκπαιδευτικό Πληροφορικής και Ειδική Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης κατά το σχολικό έτος 2009-2010 και συνεχίζει να ενημερώνεται και λειτουργεί από τους τωρινούς Υπεύθυνους ΚΕ.ΣΥ.Π (Μανουσάκη Ι. - Μπιλανάκη Ε.)
  Την ευθύνη για το περιεχόμενο έχει το ΚΕ.ΣΥ.Π. Περιστερίου.
   --> επιστροφή
   

  Τελευταία τροποποίηση:
  Αποστολή αλληλογραφίας προς mail@2kesyp-g-athin.att.gr με ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με αυτήν την τοποθεσία Web.

  Ενημέρωση website: